Limburgers onderscheiden zich van andere provincies door hun samenhorigheid, betrokkenheid, het wij-gevoel en typische waarden zoals: warmte, gastvrijheid, het aangename, het sociale, gezelligheid, levensvreugde, positivisme, bescheidenheid en gemoedelijkheid (bron: limburgsymbool.be).

Toen we hoorden van de ziekte AADC voelden we meteen een gevoel van betrokkenheid en wilden we iets doen in de mate van het mogelijke.Vanaf het eerste moment waren we aangegrepen door het verhaal van Oskar en de andere kinderen, die moeten leven met deze onbekende ziekte. We werden gecontacteerd door de Mama van Oskar, of we voor een mooie prijs geen installatie konden leveren voor hun evenement:'Feest mee voor AADC'. We hebben niet lang moeten nadenken om ons kosteloos in te zetten voor deze organisatie.
AADC-logo-large
Eén van de belangrijke aspecten van het evenement is sensibiliseren, aangezien de ziekte nog vrij onbekend is. Zelfs bij artsen is de ziekte niet altijd bekend waardoor symptomen vaak niet meteen opgemerkt worden. Verder probeert de organisatie op verschillende manieren fondsen te werven om meer onderzoek te kunnen financiëren. Het ingezamelde geld wordt ook gebruikt om de zwaarst getroffen kinderen meer levenskwaliteit te bieden.

Wij van Rentek proberen op verschillende manieren ons steentje bij te dragen aan zowel de sensibilisering alsook bij de fondsenwerving. Voor het evenement 'Feest mee voor AADC' zorgen we dan ook voor de volledige technische ondersteuning van de avond. Graag nodigen we iedereen uit om te komen mee feesten met Buscemi, Billy & the Bloomfish en nog enkele andere dj's.

Meer info: http://www.facebook.com/events/1537211819859953/
feest-mee-voor-aadc