Genck AlaafGenck Alaaf - Kinderzitting Genck Alaaf werd opgericht op 15 april 2009 en is dus nog een vrij jonge carnaval- en familievereniging die al reeds uit een 70-tal vrijwilligers bestaat, die jaarlijks mee draaien in het carnavalsgebeuren te Genk en daar buiten.
Deze groep wordt gevormd uit een raad van elf, vrije medewerkers, onze helpende handen en tal van vaste stoetmeelopers. Hun leeftijd varieert van 3 tot 99 jaar. Iedereen is welkom!
Dankzij deze vrijwilligers organiseert Genck Alaaf tal van culturele activiteiten tijdens de carnavalsperiode. Zo organiseert Genck Alaaf ondermeer haar eigen Kinderzitting met aanstelling van een jeugdprins(es) of jeugdprinsenpaar, een internationale avondzitting met de aanstelling van een Carnavalsprins. Beide activiteiten worden ondermeer opgeluisterd met diverse verschillende animaties voor jong en oud!
Naast eigen activiteiten wordt Genck Alaaf ook uitgenodigd voor diverse Carnavalsoptochten in Genk en daarbuiten waaraan deelgenomen wordt in familieverband om samen te kunnen genieten van de sfeer die daar tot leven komt!
Wij van Rentek zorgen al jaren voor de technische ondersteuning van zowel de kinderzittingen als de internationale avondzitting met aanstelling van een Carnavalsprins.