Muren volledig gevuld met CD's en mixtapes waren de eerste tekenenen voor wat komen ging. Niet voldaan door alleen maar te luisteren naar muziek, begon hij te mixen van zijn eigen cassettes, probeerde toen uit met cd's en zo werd de weg naar vinyl geplaveid. Wat begon als een liefde voor muziek evolueerde gestaag in een continu groeiende carrière als urban DJ.

Op zijn jonge leeftijd van 17 introduceerde DJ Calvijn zichzelf in de muziekwereld door te spelen op lokale fuiven. Meteen vanaf het begin wist hij de menigte mee te nemen met zijn groot gevoel voor muziek en zijn natuurlijke vaardigheden van het mixen van de platen en het volk op de dansvloer houden. .

Het duurde niet lang voordat hij een veel gewilde naam werd voor grotere fuiven, zoals de bekende Beach Party in Opglabbeek. Zichzelf nog bewijzend als jonge DJ, trok hij al de aandacht van grotere organisatoren. Dankzij de aandacht die hij naar zichzelf trok als DJ, werd hij geboekt om te spelen in de grote party plaatsen zoals Fitlink (Diepenbeek), Limburghal (Genk), Fuego (Maaseik), …

Na het spelen van sets in beroemde clubs zoals Versuz (Hasselt), Bozzini (Kerkrade), Vizion (Westerlo), Ritzbuilding (Hasselt), Lazzurra (Maaseik) en Club Factory (Bree), werd DJ Calvin een lid van de beroemde R & B Diamonds Crew . Een jaar later speelt hij in de R & B Room @ Stella Student Night op donderdag en op vrijdag was hij een resident @ Pearls in Hasselt.

In zijn vrije tijd werkte hij ook mee aan een aantal projecten zoals de 'Schuimfuiven' en het 'Heaven Concept', die een paar duizend mensen per evenement trok.

Dj Calvin live dj calvin mixing