Op zoek naar een pioneer DJM 700 om te huren ?

Omschrijving

De djm700 is een 4 kanaals mixer die is gepositioneerd tussen de DJM-600 en de DJM-800. Zowel qua kwaliteit als qua functies past de DJM-700 prima tussen deze twee mixers.

De lancering van de DJM-700 zorgt voor een verbazingwekkende nieuwe uitbreiding van het assortiment professionele mengpanelen van Pioneer. Door de adembenemende mogelijkheden op het vlak van creativiteit en helderheid en een heuse wereldpremière in de vorm van zijn ‘Effect Frequency Filter’ mag de ingenieuze nieuwe DJM-700 zonder meer indrukwekkend anders genoemd worden. Als ongeëvenaard 4-kanaals mengpaneel die DJ’s de mogelijkheid biedt om de coolste, meest explosieve live performances neer te zetten, is de DJM-700 puur – 96kHz/24-bit – digitaal dynamiet.

De MIDI-toewijsbare mixer tilt de DJM-serie daarbij naar nieuwe hoogten door een fusie van het digitale DNA van zijn volwaardige voorgangers, de DJM-1000 en de DJM-800 mixers, met innovatieve nieuwe digitale effecten, die de verwachtingen die de markt van ‘mid level’ mixers heeft, ongetwijfeld zullen overtreffen. Met zijn gestandaardiseerde grootte en lay-out en zijn ‘dual shield’-structuur die digitaal geruis elimineert, is de nieuwe DJM-700 zowel stevig als betrouwbaar. De DJM-700 werd dan ook specifiek ontworpen om zowel in bars, clubs als in studioruimten te imponeren en beschikt over alle troeven om een echt succes te worden

Belangrijkste eigenschappen
Het 96kHz/ 24-bit digitale samplingsysteem met zijn 32-bit DSP (Digital Signal Processing) biedt een ongelooflijk indrukwekkend geluid
De 96kHz/24-bit digitale geluidskwaliteit heeft het mengpaneel van de professionele series van wereldklasse geërfd (DJM-800 en DJM-1000). Dankzij de voortreffelijke AD-converter en de 32-bit DSP gaat die zuivere, ultieme geluidskwaliteit bovendien ook bij het mixen niet verloren.

‘s Werelds eerste ‘Effect Frequency Filter’ zorgt voor een waaier aan nieuwe expressiemogelijkheden
De opmerkelijke ‘Effect Frequency Filter’-modus biedt een nooit eerder geziene high-pass en low-pass filtercontrole waarmee je elk gewenst effect kunt beïnvloeden, zodat je zelf ook kan bepalen welke frequentiebanden gemanipuleerd worden en welke niet. Concreet betekent dit dat je een effect kan toevoegen aan ofwel het effect alleen, de muziek(sample) alleen of aan beide tegelijkertijd.

Manuele filters vergemakkelijken een meer intuïtieve performance
De DJM-700 werd uitgerust met een high-grade rotary LP & HP manuele filter, waardoor zowel de track, als – wanneer de filter in combinatie met de aangeboden effecten gebruikt wordt – de effecten zelf gefilterd kunnen worden. De manuele filter biedt dan ook oneindig veel mogelijkheden om een performance uniek te maken en tracks je eigen sound te geven.

De innovatieve beateffecten en de roll sampler met instelbare pitch zorgen voor ongelooflijke live remix-mogelijkheden
Een sterk ontwikkelde roll sampler vereenvoudigt het tempospecifiek manipuleren van audiosamples via realtime sampling met 4 Roll effecten: ROLL, REVERSE ROLL, PITCH UP ROLL en PITCH DOWN ROLL. Daarnaast zijn er ook nog negen andere effecten: DELAY, ECHO, TRANSFORM, FILTER, FLANGER, PHASER, REVERB, ROBOT en CRUSH. Een dergelijke uitgebreide set aan verpletterende effecten kan dan ook op een oneindig aantal manieren gebruikt worden om geluid in opwindend nieuwe richtingen te manipuleren, waarbij elk effect ook via een tijdsparameter het ritme van de muziek kan volgen.

Het CRUSH-effect dat voor het eerst op de DJM-800 verscheen, wordt dus ook hier aangeboden, maar dan wel met een bijkomende LFO die de bitcrusher door zijn ganse bereik jaagt zonder daarbij ooit de beat uit het oog te verliezen.

Volledig toewijsbare MIDI-controle
Met zijn 49 MIDI-toewijsbare knoppen, faders & schakelaar kan de DJM-700 gebruikt worden om zowel externe DJ-software te controleren, zoals soft synths en au/vst plug-ins op een Mac of PC. Samen met de nieuwe ‘on/off MIDI send’-controlefunctie kan de MIDI-datastroom bovendien ook aan- & uitgeschakeld worden, wat de meest veeleisende digitale DJ’s een indrukwekkende controle biedt.

Andere functies

  • Digitale outputterminal: Zorgt voor een kwalitatieve aansluiting door zijn ondersteuning van 96 kHz/ 24-bit sampling rates – zonder dat de geluidskwaliteit hieronder lijdt.
  • ‘Cross Fader Assign’: Vereenvoudigt de toewijzing van kanaalinputsignalen aan crossfaders. De DJM-700 beschikt dan ook over ultraprecieze kanaalfaders, waarbij met het oog op de mengstijl ook een optionele rotary kit verkrijgbaar is.
  • 3-bands equalizer: Een supergevoelig, 3-bands EQ-systeem met rubbergecoate knoppen op elk kanaal voor een niveaucontrole binnen een –26db tot +6db bereik voor een nauwkeurige instelling van low, mid en high bands.
  • ‘Fader Curve Adjust’: Hiermee kunt u de ‘cross fader/channel fader’-curve aanpassen.
  • ‘Talk Over’: Verlaagt automatisch het mastervolume, zodat een DJ/MC over een bepaalde track heen kan spreken.
  • Niveaumeter: Hiermee kunt u het inputniveau voor elk kanaal bekijken.
  • ‘Fader Start’: Hiermee kan/kunnen de crossfader of kanaalfaders van de DJM-700 de playback controleren, wanneer deze aangesloten is op een Pioneer CDJ-speler.

Huurprijs : 30 euro per dag (inclusief BTW)