Pukkelpop staat al jaren bekend om zijn vernieuwend karakter. Veel grote bands speelden in het verleden dan ook het eerste concert op de weide van PKP, hierna wacht hen meestal een mooie toekomst. Dit jaar organiseerde Chokri een nieuw festival binnen het festival. Dit "festival van de toekomst" werd een voorloper voor alle andere festivals en wil een voorbeeld stellen. In een tijd waar het milieu dagelijkse kost is op uw tv scherm, wil ook dit festival stilstaan bij het milieu en de impact van een festival op het milieu. 

PKP Baraque Futur

Met medewerking van de UCLL werd een alternatieve stroomvoorziening uitgewerkt waarop het gehele festival zou draaien. Boven de hoofdingang van het festival lagen zonnepanelen die de grote batterijen op het terrein opladen. Deze batterijen zorgden op hun beurt voor de nodige energie voor alle verbruikers. Zowel catering, backstage, licht en geluid werden gevoed door deze batterijen.
Een ander belangrijk aspect om de voetafdruk van een festival zo klein mogelijk te houden, is werken met lokale partners. Zo werd er ook beslist om zowel het podium als de P.A. van een lokale betrouwbare partner te laten komen. Dit om de impact van het transport op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Baraque futur stageWe waren zeer vereerd dat wij uitgekozen werden om aan dit unieke project mee te mogen werken. Het werken met een beperkte stroomvoorziening was een enorme uitdaging, aangezien we niet wilden inboeten aan kwaliteit maar toch verantwoord wilden omspringen met de energie die voorhanden was. Samen met de UCLL zijn we er dan ook ingeslaagd om dit huzarenstuk tot een goed einde te brengen.

FC Kabul Grayscale
It It Anita Piquet
Onze Zaak The Glücks 2
Natasja Lili Grace